Vakantiehuis in Châtel-Montagne

Vakantiehuis in Châtel-Montagne
Vakantiehuis in Châtel-Montagne
Vakantiehuis in Châtel-Montagne
Vakantiehuis in Châtel-Montagne
Vakantiehuis in Châtel-Montagne
Vakantiehuis in Châtel-Montagne

Safaritent voor 5 personen

Châtel-Montagne | Allier | Frankrijk 

4 of 5 stars

 

Domaine La Chabanne
Joie de vivre in de Franse heuvels
Op zoek naar de Franse joie de vivre, maar wil je jezelf daarbij liever niet onderdompelen in het massatoerisme? Op deze kleinschalige camping in de glooiende Auvergne profiteer je van het beste van twee werelden. Camping La Chabanne staat namelijk bekend om haar Franse charme zonder daarbij concessies te doen aan rust en luxe. Er is een mooi aangelegd zwembad dat bij slecht weer overdekt kan worden. Bij het campingrestaurant geniet je regelmatig van smakelijke barbecue-avonden en voor de kleintjes is er een leuke speeltuin waar ze heel snel nieuwe vakantievriendjes maken.
Altijd waterpret
Domaine La Chabanne is gelegen bij het pittoreske Châtel-Montagne, een dorpje aan de poorten van de Montagne Bourbonnaise in de Auvergne. Vanuit het zwembad heb je hier een mooi zicht op. Het zwembad is netjes aangelegd en is zeker op de warme Franse zomerdagen een verademing. Rondom staan ligbedden waarop je na een duik kunt opdrogen of een goed boek kunt uitlezen. En zelfs als het een keer minder weer is, kan je gewoon je baantjes trekken. Dan gaat de overkapping namelijk over het zwembad heen en blijven wind en regen buiten de deur. Heb je even genoeg van het zwembad? Dan ligt het stuwmeer Plan d'Eau op slechts een paar kilometer afstand. Hier kun je lekker spelen aan de oever, zwemmen, kanoën en waterfietsen.
Relaxte dagen
Doordat de camping ruim is opgezet, hangt er altijd een ontspannen en vriendelijke sfeer. Maar dat betekent niet dat er voor kinderen niets te doen is. Direct naast het zwembad ligt een leuke speeltuin voor de kleinste kinderen. Hier kunnen ze lekker spelen met leeftijdsgenootjes en in rap tempo nieuwe campingvriendjes maken. En lukt dit niet in de speeltuin, dan zijn ook de tafeltennistafel en de jeu-de-boulesbaan mooie plekken om dit te proberen.

Iedere dag vers brood
Waar in Frankrijk je ook bent, goed eten en drinken speelt altijd een rol. Dat is op Domaine La Chabanne niet anders. Doordat de campingeigenaar iedere dag vers brood bakt, begint je dag eigenlijk altijd al goed. Je hoeft er alleen maar voor naar de receptie te lopen om je bestelling af te halen. 's Avonds schuif je regelmatig aan bij een gezellige barbecue-avond of kies je een van de gerechten van de kleine kaart. En mocht al dat lekkers nog niet voldoende zijn, dan kan je ook in de dorpjes rondom de camping genieten van de lekkerste kazen, wijn en brood.
Slapende vulkanen
De glooiende heuvels in de Auvergne zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme. Hier kun je dus ongestoord genieten van je vakantie en je écht onder de lokale bevolking bevinden. Het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne is het grootste regionale park van Europa en is gevuld met slapende vulkanen. Het gebied rondom camping Domaine La Chabanne, de Montagne Bourbonnaise, biedt volop mogelijkheden voor sportievelingen. Er zijn kilometerslange fiets- en wandelpaden, diverse klimrotsen en uitdagende mountainbikeroutes.
Ook de dorpjes zijn stuk voor stuk verborgen pareltjes, met oude kerktorens en schilderachtige straatjes. De prachtige romaanse kerk in het dorp Châtel Montagne (7 km) is niet te missen! In het nabijgelegen wijngebied La Côte Roannaise zijn het pittoreske Saint-Haon-le Vieux, Le Crozet of Rennaison absolute aanraders. Voor een dagje kunst en cultuur of een gezellig dagje winkelen ga je naar Vichy (30 km).

 

Kenmerken van het vakantiehuis Châtel-Montagne

5 personen

2 slaapkamer(s)

Safaritent

Wat is er allemaal aanwezig?

 

Barbecue
Lakenpakket
Personen 5
Kussens
Eindschoonmaak (bezemschoon achterlaten)
Dekens/dekbedden

Zwembad

 

Elk jaar een grondige controle van alle accommodaties.

Winnaar vakantie awards 2024 voor campingvakanties.

Aanbetaling van slechts 15%

Vakantiehuis in Châtel-Montagne
Suncamp

Ook interessant voor jou!

Geen vakantiehuisjes gevonden die matchen.

Veel gestelde vragen

Zijn huisdieren toegestaan in dit vakantiehuisje?

Ja